Blog

Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımları Zorunlu Oluyor

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayınladı.

Sağlık Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm

Sağlık Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm

İlgili duyuruda; Yoğun Bakım Ünitelerinde(YBÜ) dijitalleşme seviyesinin artırılması yolu ile hastalara sunulan tıbbi destek süreçlerinin iyileştirilmesi,  karar destek algoritmaları ile sağlık sektörü çalışanlarının karar vermelerine destek olunması, uzaktan tıbbi dataların izlenebilirliğinin sağlanmasının; amaçlandığı belirtildi. Ayrıca vital bulguları da içeren tüm tıbbi cihaz verilerinin otomatik olarak alınabilmesi ve hastanelerde halihazırda mevcut Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri(HBYS) ile entegre olma kabiliyetine sahip bir sistem altyapısının oluşturulmasının plandığı belirtildi.

Duyuru metninde ;

Bu ihtiyaçlar doğrultusunda “Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi (YBBYS)” yazılımlarının ülke genelinde yoğun bakım ünitesi bulunan kamu, özel ve üniversite hastaneleri dahil tüm sağlık tesislerinde kurulması ve öncelikle 3. basamak yoğun bakım ünitelerinde zorunlu olarak kullanılması gerektiği kararlaştırılmıştır.

ifadesi yer aldı.

Duyuru ile birlikte bir de alım kılavuzu yayınlayan Sağlık Bakanlığı bütün kamu, özel ve üniversite hastanelerinin belirtilen amaçlar doğrultusunda ilgili isterleri karşılayabilecek teknik ve dinamik altyapıya sahip bir sistemi 01.01.2021 tarihine kadar belirtilen çerçevede tesis etmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaştı.

Bu kapsamda ortaya çıkacak tüm ihtiyacı karşılayabilecek ürünlere sahip şirketimiz sağlık teknolojileri alanında yıllardır Ar-Ge faaliyetleri yürütmekte ve sağlık kurumlarımızın dijital dönüşümlerine bütüncül çözümler sunmaktadır. Hizmet ve çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ve demo talebinde bulunmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Galileo Tıp Teknolojileri Sağlık Bakanlığınca akredite edilmiş; Yoğun Bakım Klinik Bilgi Sistemi (YBBYS) üreticisidir.

 

14 Temmuz 2020 Haberler , , , , , , ,
About admin

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yardıma ihtiyacınız var mı? Bizimle sohbet edin